Voor Wie? & Tarieven

Praktijk DichterBij verzorgt behandeltrajecten voor iedereen met een hulpvraag. Wij snappen dat de stap naar hulpverlening moeilijk kan aanvoelen, daarom zijn we laagdrempelig en stellen jou centraal met je hulpvraag! Samen met jou onderzoeken we in een eerste gesprek wat wij kunnen bieden bij jouw hulpvraag.

De behandeltrajecten die Praktijk DichterBij biedt, richt zich op jongeren tot 18 jaar en zijn/haar gezinssysteem. Elke levensfase vraagt iets anders van jou. Veel mensen lopen in bepaalde perioden van hun leven vast. De omgeving vraagt veel van hen. Ze moeten keuzen maken voor de toekomst, op school/werk presteren, contacten leggen met vrienden of op de sportclub en voldoen aan de wensen van de omgeving. Deze factoren kunnen problemen veroorzaken die zich uiten in onzekerheid, faalangst, somberheid, spijbelgedrag, slechte cijfers, agressie, verslaving en ongewenst gedrag. Praktijk DichterBij is gespecialiseerd in gezinsproblematiek, psychische of psychiatrische problematiek en traumabehandeling ( waaronder cognitieve gedragstherapeutische interventies en EMDR). De behandeling vanuit Praktijk DichterBij, richt zich op het gehele systeem. We behandelen vanuit jouw mogelijkheden en bouwen deze verder uit.

Jij bent de sleutel tot de oplossing en deze vind je door Dichter Bij jezelf te komen.

Coaching voor professionals en trainingen op maat

Praktijk DichterBij biedt naast gespecialiseerde behandeling, trainingen, supervisie (erkend door de SKJ en NVO)  werkbegeleiding en coaching van professionals zoals gedragsdeskundigen, hulpverleners en onderwijzers. Daarnaast heeft Praktijk DichterBij expertise in teambuilding en het ondersteunen van teamprocessen. Praktijk DichterBij biedt tevens trainingen/educatie binnen hulpverleningsorganisaties, het onderwijs en bedrijven.  Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Behandeling bij Praktijk DichterBij vindt uitsluitend plaats met ervaren en hoog opgeleide medewerkers.

Ben je nog geen 18 jaar?

Kinderen en jongeren onder de 18 jaar krijgen hulp vanuit gecontracteerde instellingen met de gemeenten. De gemeente verzorgt dan de verwijzing naar die gecontracteerde instelling en draagt hierover de kosten. Wij kunnen samen met jou contact opnemen met je gemeente en de mogelijkheden onderzoeken. Wil je geen betrokkenheid van de gemeente, dan kan je ook hulp krijgen van Praktijk DichterBij en dien je de kosten volledig zelf te betalen.

Aanmelden of een vrijblijvende gesprek?

Aanmelden kan via de Praktijkondersteuner bij de huisarts, Gids Jeugd/klantmanager van je gemeente of via CJG. Na aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je uit te nodigen voor een intakegesprek.

Voor verwijzers binnen de jeugdzorg

We hebben contracten met de gemeente Dronten, Noordoostpolder, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Ermelo, Putten en Zeewolde. En vanaf 01-01-2022 ook met de gemeente Urk.

Gecertificeerde verwijzers kunnen voor verwijzingen buiten de bovenstaande gecontracteerde gemeentes contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Voor overige professionals

Elke training of coaching is anders. Wij ontwikkelen trajecten op maat en op uw vraag gericht. In een vrijblijvend gesprek met jou kunnen we onderzoeken of wij een training of coaching aan kunnen bieden. Vervolgens sturen wij je vooraf een vrijblijvende offerte.